Изучавай, мечтай, откривай ...

  

  
Кападокия - Истанбул - Анкара - 4 нощувки с автобус
« »

6 дни / 4 Нощувки

Дати на отпътуване:Цена от: 
429 BGN 
1 Ден - 05.00 ч. тръгване от София - от автогара Сердика по маршрут София-Пловдив-Стара загора-Хасково-Харманли-Свиленград-Капитан Андреево, 07.00 ч. - спирка в Пловдив на бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург, 08.00ч. от Стара загора от ЕКО-Кольо Ганчево, 09.00 ч – от Хасково- бензиностанция Газпром до Хасково. Късно вечерта пристигане в Анкара. Настаняване в хотел 3***. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Разглеждане на Анкара - посещение на Цитаделата на Анкара, с панорамна гледка към града, Музея на анатолийските цивилизации, Мавзолея на Кемал Ататюрк. Отпътуване за областта Кападокия. По пътя фотопауза на соленото езеро Туз, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 Ден - Закуска. Отпътуване към градчето Учхисар, по пътя кратка фотопауза в Долината на гълъбите, наречена така заради многобройните гълъбарници, издълбани в скалите от местните жители. Посещение на природната крепост Учхисар, висока скала, наподобяваща замък, сякаш роден от въображението на някакъв незнаен архитект сюрреалист, която е символ на областта Кападокия и от която се открива красива панорамна гледка (в скалата, на около 25 етажа, са издълбани манастири, църкви и жилища, които й придават вид на огромен кошер); разглеждане на музея под открито небе в Гьореме, обявен за национален парк, известен със скалните си църкви. Фотопауза в долината Пашабаа – „лозето на пашата”; Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на р. Казълърмак, известно с грънчарството и производството на вино; разглеждане на Червената долина на Деврент с причудливите вулканични образувания. Завръщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на заведение с национална фолклорна програма и дервишки танци (с доплащане на място около 25 евро на човек). Нощувка.

4 Ден - Рано сутринта - възможност за организиране на полет с балон над цялата област Кападокия (с доплащане на място около 140 евро). Закуска. Отпътуване към Долината Ъхлара, разходка из долината и разглеждане на скалните църкви; посещение на подземния град Каймаклъ (издълбан в скалите през V в. пр. н. е, на 9 етажа и с дълбочина 75 м.). Първите християни са населили пещерите в района още в зората на християнството. По време на жестоките гонения на християните издяланите в земята подземни "градове" са служели за укритие и постоянно жилище на последователите на Христовото учение. Свободно време за обяд в град Юргюп, известен с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия и с Фестивала на виното, който се провежда всяка година през лятото. Разходка и фотопауза из Долината на любовта. Посрещане на залеза с невероятна панорамна гледка към Долината на град Гьореме. Отпътуване за Истанбул. Нощен преход

5 Ден – Пристигане в Истанбул рано сутринта. Пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език: Синята джамия, пл. „Хиподрума”, църквата „Св.София” (вход срещу доплащане), двореца „Топ Капъ” (вход срещу доплащане). Настаняване.Нощувка. Свободно време за шопинг или възможност за самостоятелно посещение на двореца Топ Капъ, цистерните Йеребатан сарай, църквата „Св. София”, двореца Долмабахче. Възможност за разходка с корабче по Босфора. Вечерта – възможност за посещение на нощно атракционно заведение с вечеря и програма с ориенталски танци – „Ориент хаус” (с доплащане на място около 35 евро). Нощувка.

6 Ден - Закуска. Освобождаване на стаите до 10.00ч. и отпътуване за Одрин-втората столица на Османската Империя, свободно време за шопинг и разглеждане на гр. Одрин, Символа на града Джамията Селимие, християнската църква.В ранния следобед отпътуване за България и пристигане в София рано сутринта на другия ден.MGtravel © 2012